Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik z polewą czekoladodą

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

składniki

jajko 8 szt
budyń śmietankowy 1 szt
cukier puder 1 szklanka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
mleko 1/4 szklanki
aromat pomarańczowy 1 łyżeczka
rodzynki 1/4 szklanki
czekolada gorzka 200 g

ciasto

mąka tortowa 2 szklanki
masło lub margaryna 1/2 szt
żółtko jajek 2 szt
cukier puder 3 łyżki
śmietana 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z polewą czekoladodą

Z podanych składników przygotować ciasto i rozwałkować . Wyłożyć foremkę papierem i włożyć ciasto rozwałkowane . Ponakłuwać widelcem i podpiec 5 minut w 190 stopniach . wyjąć i wystudzić .
Masło utrzeć z cukrem do białości ,dodając po jednym żółtku . Dodać zmielony ser wymieszać , wlać budyń rozpuszczony w mleku i zapach pomarańczowy .Wymieszać ponownie ,białka ubić na sztywną pianę i dołożyć na końcu . Wymieszać całość delikatnie i wyłożyć na podpieczone i ostudzone ciasto .Wstawić do piekarnika i piec około 1 godziny w 190 stopniach .Studzić przy uchylonych drzwiczkach .Po wyjęciu polać po wierzchu czekoladą rozpuszczoną w kąpieli wodnej .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 25.04.2017 16:31
Mój ulubiony sernik
adelajda 24.04.2017 13:32
dobry serniczek
w mojej kuchni 24.04.2017 12:56
dobry sernik smakuje
mysza75 24.04.2017 10:01
jaki pyszny serniczek
Krystyna32 24.04.2017 07:43
pyszny sernik
Franciszek 24.04.2017 00:33
dobry do kawy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak