Sernik z orzechami

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    2 szklanki
  • cukier puder

    5 dag
  • margaryna

    1/2 kostka
  • żółtko jajek

    4 sztuki
  • cukier waniliowy

    1 opakowanie
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • białko

    4 sztuki
  • cukier

    5 łyżek
  • mąka

    1 łyżka
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    1 łyżka
  • orzechy mielone

    15 dag
  • ser

    1 kg
  • olej

    1 szklanka
  • cukier

    35 dag
  • jaja

    2 sztuki
  • mleko

    2 szklanki
  • budyń śmietankowy

    1 opakowanie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z mąki, cukru pudru, margaryny, żółtek, cukru waniliowego, proszku do pieczenia zagnieść ciasto i wyłożyć na blachę.

Białka ubić z cukrem, dodać łyżkę mąki, bułkę tartą orz mielone orzechy. Dobrze wymieszać i kłaść \"kupkami\" na ciasto, posypać kawą mieloną.

Masa serowa: Składniki od sera do budyniu zmiksować i wylać na kupki orzechowe, piec.

Krem:
(ponieważ system nie pozwolił mi dodać kolejnych składników piszę je w opisie) :):)
żółtka - 2 sztuki
cukier - 8 łyżek
mąka ziemniaczana - 2 łyżki
mleko -1/2 l
masło - 1 kostka

Łączymy ze sobą wszystkie składniki i gotujemy krem. Studzimy. Na koniec ucieramy masło i dodajemy do kremu. Przekładamy krem na upieczony placek, Całość posypujemy zmielonymi orzechami.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
adelajda 28.06.2013 07:01
jeszcze z orzechami nie robiłam
agnieszka214 21.05.2013 20:29
super pyszne
Monika79 06.03.2012 20:45
super
ewasylwia 04.11.2010 09:08
wszystko to co lubię i sernik i orzechy
Kate131 08.09.2010 13:48
SUPER
banditka 08.09.2010 11:17
ladnie wyglada :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat