Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sernik z musem brzoskwiniowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

herbatniki 1-2 opakowania
twaróg zmielony około 1 kg
Żelatyna wieprzowa Prymat 4 łyżki
galaretka brzoskwiniowa 2 opak
brzoskwinie w puszce 1 opakowianie
cukier puder 3-4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: sernik z musem brzoskwiniowym

Herbatnikami wykładamy blaszkę. Jedną galaretkę rozpuszczamy w 400 mi wrzątku,. Drugą zalewamy połową szklanki wrzątku, dodajemy łyżkę żelatyny i dokładnie rozpuszczamy.
3 łyżki żelatyny rozrabiamy w około 8 łyżkach wrzątku.
Ser w temperaturze pokojowej miksujemy z żelatyną. Wylewamy to na herbatniki i wstawiamy do lodówki. Z puszki brzoskwiń odkładamy 3-4 połówki owoców, resztę dokładnie blendujemy, dodajemy galaretkę z żelatyną, miksujemy i wylewamy na stężały twaróg. Pozostałe brzoskwinie kroimy w malutką kostkę, wykładamy na stężały mus i zalewamy tężejącą galaretką. Wstawiamy do lodówki na parę godzin.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof15 03.01.2016 08:30
pyszny serniczek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak