Sernik z malinami

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Ciasteczkowy spód

  • herbatniki

    200 g
  • masło

    120 g

Masa serowa

  • ser biały

    500 g
  • żelatyna deserowa

    1 1/2 łyżki
  • cukier puder

    3 łyżki
  • woda zimna

    4 łyżki
  • borówka amerykańska

    150 g

Masa malinowa

  • maliny świeże

    650 g
  • śmietana 30%

    400 ml
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    1 łyżka
  • woda zimna

    3 łyżki
  • cukier puder

    6 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Sernik z malinami foto
Ciastka zmiksować, dodać stopione masło i połączyć. Wyłożyć dno okrągłej formy. Maliny 400!!! g zagotować z dodatkiem połowy cukru pudru.
Krok 2 - Sernik z malinami foto
Śmietankę ubić na sztywno z dodatkiem pozostałego pudru.
Krok 3 - Sernik z malinami foto
Masę przelać na ciasteczkowy spód i powsadzać pozostałe maliny.
Krok 4 - Sernik z malinami foto
Kremówką połączyć z ostudzonymi malinami i na końcu namoczoną i rozpuszczoną w kąpieli wodnej żelatyną.
Krok 5 - Sernik z malinami foto
Ser zmiksować z pudrem i namoczoną, rozpuszczoną w kąpieli wodnej żelatyną. Dodać umyte borówki, wymieszać.
Krok 6 - Sernik z malinami foto
Masę z borówkami przelać na stężałą masę malinową, ozdobić owocami i świeżą miętą i ciasto na noc schować do lodówki.
Krok 7 - Sernik z malinami foto
A później tylko smaczna kawka i kawałek słodkości...
SMACZNEGO!
Malinka
Radzę użyć świeżych malin, bo ja miałam mrożone, które w tym akurat cieście nie zdały egzaminu ;)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jagódka17 26.09.2017 16:41
Wspaniale wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat