Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik z makiem przekładany herbatnikami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masa makowa
masa makowa 1 puszka
masło 1 kostka miękkiego
jaja 4 sztuki
migdały 1 szklanka rozdrobnionych
mąka pszenna 8 łyżek
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
Masa serowa
cukier wanilinowy 1 opakowanie
cukier 1 szklanka
żółtko jajek 3 sztuki
mąka ziemniaczana 3,5 łyżki
mąka pszenna 2 łyżki
herbatniki 15 sztuk
polewa czekoladowa
czekolada mleczna 1 tabliczka
mleko 3 łyżki
masło 1 łyżka
ser biały 1 (twarogowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z makiem przekładany herbatnikami

Wymieszaj dokładnie wszystkie składniki potrzebne do masy makowej. Blaszkę wyłóż pergaminem i wylej na niego połowę masy makowej i wyłóż z wierzchu herbatnikami. Piecz w 180 stopniach przez 20 minut.
W tym czasie zmiksuj wszystkie składniki potrzebne na masę serową. Po 20 minutach wyjmij z piekarnika ciasto makowe, wylej na nie całą masę serową i na wierzch wylej resztę masy makowej. Piecz w 180 stopniach przez godzinę.
W garnuszku rozpuść masło, czekoladę z mlekiem i zrób masę. Posmaruj nim gotowe ciasto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

matesko 21.02.2013 08:26
wygląda apetycznie
Stenka 17.02.2013 09:59
extra
malaczarna23 10.01.2013 19:39
lubie seromaki :)
Konczi 10.01.2013 19:18
super, uwielbiam taki ale nigdy się nie skusiłam by upiec
Adamorek 10.01.2013 19:02
dobra kombinacja
V_kuchareczka 10.01.2013 18:55
Rewelacja
Mira85 10.01.2013 18:40
wyśmienite
Agnieszka91 10.01.2013 18:27
super przepis
mikrusiak 10.01.2013 17:55
wygląda przepysznie...:)
jolanta19 10.01.2013 17:48
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak