Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik z galaretką

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka krupczatka 2 szklanki
jajko 4 sztuki
margaryna 150 g
śmietana 12% 2 łyżki
cukier drobny 4 łyżki
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
budyń śmietankowy 1 opakowanie
olej roślinny
aromat cytrynowy 1 fiolka
cukier puder 3/4 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
galaretka truskawkowa 1 szt.
ser biały 2 (twarogowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z galaretką

Mąkę, sodę, 2 jajka, cukier, śmietanę i margarynę łączymy ze sobą, zagniatając ciasto. Rozwałkowujemy i wykładamy na wysmarowaną olejem i wyścieloną papierem śniadaniowym blachę.
Ser biały miksujemy z proszkiem do pieczenia, jajkami-2sztuki, budyniem śmietankowym, aromatem cytrynowym i cukrem pudrem. Masę serową wykładamy na ciasto. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na około 60-70 minut.
Galaretki rozrabiamy według przepisu na opakowaniu. Gdy sernik już ostygnie zalewamy na wierzch galaretki truskawkowe. Wstawiamy do lodówki.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

justys759 21.11.2012 20:22
pyszności!
Poison1988 21.11.2012 18:11
to lubię!
Agnieszka91 21.11.2012 17:48
uwielbiam sernik
kokoszka
kokoszka 21.11.2012 17:29
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak