Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z czekoladową nutą Zewy
Kroki postępowania
Składniki na spód umieścić w misce i połączyć składniki mikserem.
Potem wyjąć ciasto na blat, zagnieść je i wylepić ciastem formę o wymiarach 21 x 25 cm ( mierząc dno blaszki ) wyłożoną papierem do pieczenia.
Wierzch posypać bułką tartą.
Białka oddzielić od żółtek.
Do żółtek wsypać cukier, dodać syrop trzcinowy i ubić na puszystą masę.
Następnie dodać jogurt a potem serek i budyń.
Na koniec ubić na sztywno pianę ze szczyptą soli.
Piekarnik nagrzać do 170 stopni i piec sernik około 70 minut.
Zimny wstawić do lodówki na kilka godzin.
Śmietanę utrzeć z cukrem pudrem i polać lukrem sernik.
Na koniec na sernik zetrzeć na tarce czekoladę.