Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z czekoladą
Kroki postępowania
Przygotowujemy masę serową: Ser mielimy 2-3 razy, przekładamy do malaksera, dodajemy pozostałe składniki masy serowej oprócz czekolady.
masło | 10 dag |
czekolada gorzka | 10 dag |
cukier | 10 dag |
jaja | 2 sztuki |
mąka pełnoziarnista | 80 g |
proszek do pieczenia | 2 łyżeczki |
ser biały | 75 dag |
mleko skondensowane | 500 ml |
cukier waniliowy | 2 łyżeczki |
jaja | 4 sztuki |
serek mascarpone | 25 dag |
mąka ziemniaczana | 1 łyżka |
czekolada mleczna | 150 g |
śmietana 18 proc | 1 szklanka |
cukier puder | 1 łyżki |
cukier waniliowy | 2 łyżeczki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: