Sernik z cynamonem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    15 dag
  • cukier wanilinowy

    1 łyżeczka
  • Biszkopty

    20 dag
  • Masa serowa

    1 kg
  • cukier

    25 dag
  • jaja

    5 szt
  • cynamon

    1 łyżeczka
  • budyń śmietankowy

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Biszkopty rozkruszyć, połączyć z roztopionym masłem, dodać cynamon, cukier waniliowy, wymieszać. Powstałym ciastem wyłożyć dno tortownicy. Do masy serowej dodać żółtka, ubitą pianę z białek z cukrem, budyń śmietankowy, wymieszać. Masę wyłożyć na ciasto w tortownicy, wyrównać. Piec około 1h w piekarniku nagrzanym do 160 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Megi 13.05.2016 07:30
ciekawy przepis
IlonaAlbertos 09.03.2014 22:12
Fajne połączenie.
Łukasz15 05.10.2012 17:56
Pyszny
Katarzyna59 04.09.2012 10:43
pyszne
andzia123 17.07.2012 15:25
ja jestem zachwycona
anulka69 15.12.2011 10:10
pycha
Iwona51 13.08.2011 08:57
smaczny serniczek
mehia 17.02.2011 13:21
uwielbiam serniki :)
rosik93 21.12.2010 23:46
Pyszny.!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat