Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik z cukrową rosą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto: margaryna 10 dkg
mąka pszenna 30 dkg
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier puder 10 dkg
jajko 1 szt
śmietana 1 łyżka
Ser: mielony ser 1,30 kg
olej 0,5 szklanki
mleko 2,5 szklanki
cukier puder 1 szklanka
jajko 2 szt
żółtko jajek 4 szt
piana:białka 4 szt
cukier 1 szklanka
budyń śmietankowy 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z cukrową rosą

Składniki na ciasto wymieszać i zarobić ciasto. Rozwałkować i wyłożyć na dno. Składniki na ser wsypać do miski i zmiksować. Wylać ser i piec 40 minut w temp. 180 stopni. Wyjąć i przykryć pianą(uzyskaną z 4 białek i 1 szklanki cukru) ubitą na sztywno, wyłożyć na placek i włożyć do piekarnika jeszcze na 30 minut do temperatury 150 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 30.01.2014 13:15
Co za pyszności :)
aisza1 04.01.2013 12:54
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak