Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z ciastem i malinkami
Zimne masło posiekać nożem z mąką cukrem pudrem oraz odrobiną proszku do pieczenia.
Dodać jajko i zagnieść. Ciasto schłodzić w lodówce około 30 minut.
Tortownicę o średnicy 26 cm wysmarować lekko tłuszczem i wylepić schłodzonym ciastem.
Nakłuć widelcem.
Masa serowa;
Ser zmielić dwukrotnie przez maszynkę do mięsa. Do sera dodać utarte żółtka z cukrem i cukrem waniliowym oraz budyń - wymieszać. Białka ubić ze szczyptą soli i delikatnie połączyć z serem. Na przygotowane ciasto rozłożyć masę serową. Na ser ułożyć świeże malinki, wcisnąć je lekko w masę. Całość włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i piec około 50-60 minut. Po upieczeniu wystudzić.