Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
mascarpone
1 łyżka -
cukier puder
160 g -
esencja waniliowa
1 łyżeczka -
Imbir mielony Prymat
1/2 łyżeczki -
zarodki pszenne
1 łyżka -
płatki czekoladowe
1 łyżka -
kakao
do smaku -
jajko
4 szt -
imbir
1 kandyzowany -
twaróg
450 (półtłusty) -
ciastka
150 migdałowe -
olej
1,5 (z prażonych orzechów) -
serek homogenizowany
100 (waniliowy)
Przepis i sposób przygotowania sernik z ciasteczkami migdałowymi z imbirowym spodem
Kroki postępowania

Migdałowe ciastka (2/3 całości) rozkruszam w dużej misce. Dodaję pokrojony na mniejsze kawałki kandyzowany imbir, sproszkowany imbir, zarodki pszenne, wiórki czekoladowe i całość mieszam z 1,5 łyżki oleju z prażonych orzechów. Przekładam do tortownicy. Układam mrożone wiśnie. Podpiekam w 170C przez 10min.


Smacznego!
/przepis własny/
Komentarze (11)
Załaduj więcej komentarzy (1)