Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik z brzoskwiniami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto

mąka pszenna 500 gram
żółtko jajek 5 sztuk
cukier 200 gram
margaryna kostka 250 gram
proszek do pieczenia 1 opakowanie
cukier wanilinowy 1 opakowanie

Masa serowa

twaróg zmielony 750 gram
jajko 2 sztuki
margaryna kostka 3/4 kostki
cukier 200 gram
budyń waniliowy 1 opakowanie
brzoskwinie w puszce 1 puszka

Sztywna piana

białko 5 sztuk
cukier 200 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z brzoskwiniami

Suche składniki ciasta (mąka , cukier, proszek do pieczenia, cukier wanilinowy) wsypać do miski i wymieszać. Dodać żółtka i miękką margarynę, zagnieść ciasto tak aby było lekko lepiące się. Wyrobione ciasto podzielić na dwie części (większą i ciut mniejszą) i schować do zamrażarki na 20 minut. W tym czasie składniki na masę serową zmiksować na gładko. Brzoskwinie pokroić w ćwiartki. Wyjąć większą część ciasta i rozlepić ja na dnie formy ( warto wylepić również trochę boki). Wylać masę serową i ułożyć owoce. Białka ubić z cukrem na sztywną pianę (cukier dodać w połowie ubijania-piana będzie błyszcząca). Wyłożyć ja na ser i brzoskwinie. Mniejszą część ciasta zetrzeć na tarce na górę. Piec ok. 60 minut w temp. 180 st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika-twin 01.03.2015 21:10
smaczny i kuszacy.
halina17 01.03.2015 15:10
Smaczny sernik.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak