Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik z brzoskwiniami

3.0
(18)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 3 szklanka
żółtko jajek 5 sztuka
margaryna 1 kostka
cukier puder 3 łyżka
proszek do pieczenia 2 łyżeczka
brzoskwinie w puszce 1 puszka
białko 5 sztuka
cukier 3/4 szklanka
budyń waniliowy 1 opakowanie
ser mielony 1 kg
cukier 3/4 szklanka
jajko 2 sztuka
masło 120 gram
budyń waniliowy 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z brzoskwiniami

Mąkę przesiać, dodać cukier, proszek do pieczenia, margarynę i żółtka. Posiekać i zagnieść ciasto. Większą część odłożyć do lodówki, a mniejszą do zamrażarki.

Ser zmiksować z jajkami, cukrem, proszkiem budyniowym i masłem.

Białka ubić na sztywną pianę razem z cukrem i proszkiem budyniowym.

Blachę wysmarować margaryną, wyłożyć większą częścią ciasta, wyłożyć ser, na to pokrojone brzoskwinie, piankę i na końcu zetrzeć na tarce zamrożone ciasto.

Piec w 180' przez godzinę.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 17.07.2014 12:54
wygląda rewelacyjnie
cukiereczek 28.04.2014 18:29
uwielbiam serniki a ten przepis jest super
betty_jurek 11.01.2013 11:24
apetycznie wygląda
monisia1977 11.01.2013 07:52
dobre
miroslawa 11.01.2013 04:52
ale sernik pyszny, tylko pozazdrościć, wyszedł super!!
Noruas 11.01.2013 00:32
bardzo apetyczny sernik (jak zauwazyła Renata), kiedyś spróbuję
halina17 11.01.2013 00:13
Pyszny sernik.
Renataj 10.01.2013 23:58
Uwielbiam go jeść, gorzej z upieczeniem - jeszcze nigdy nie wyszedł mi tak apetyczny jak Twój.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak