Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik z brzoskwiniami

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 3/4 kostki
śmietana 18 proc 2 łyż.
proszek do pieczenia 1 łyż.
mąka 2 szkl.
żółtko jajek 2 szt.
jajko 4 szt.
masło 1/2 kostki
cukier 1 szkl.
budyń śmietankowy 2 szt.
brzoskwinie 1 puszka
twaróg 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z brzoskwiniami

Ciasto: Z podanych składników zagniatam kruche ciasto, wstawiam na pół godziny do lodówki, po czym wyjmuję i wykładam nim formę wyłożoną papierem. Miękkie masło ucieram na puszystą masę, dodaję stopniowo żółtka, cukier i na końcu zmielony ser. Miksuję wszystko, wsypuję proszek budyniowy i mieszam. Masę przekładam na ciasto - ale wykładam 2/3 masy, na to układam pokrojone brzoskwinie. Ciasto wstawiam do nagrzanego do 170*C piekarnika i piekę ok. 70 minut. Po upieczeniu wyjmuję z pieca, zostawiam do ostudzenia. Po czym wierzch dekoruję czekoladowymi esami-floresami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 14.06.2013 21:02
serniczke zawsze pyszny jest

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak