Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik z ananasem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 35 dag
proszek do pieczenia 2 łyżeczka
cukier drobny 1,5 szklanka
jajko 5 sztuk
margaryna 150 g
olej roślinny
ser biały 1,7 kg
cukier wanilinowy 1 opakowanie
budyń waniliowy 1 opakowanie
ananas z puszki 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z ananasem

Mąkę, pół szklanki cukru, 1 łyżeczkę proszku do pieczenia łączymy ze sobą. Margarynę kroimy na kawałki i dodajemy razem z 2 jajkami. Zagniatamy ciasto. Rozwałkowujemy je i wykładamy na wysmarowanej tłuszczem i wyścielonej pergaminem blasze. Wkładamy na 10minut do piekarnika do temperatury 180stopni.
Jajka ubijamy z 1 szklanką cukru i z cukrem wanilinowym na pianę. Ser i ananasa z puszki miksujemy razem na jednolitą masę. Dodajemy ubite jajka, 1łyżeczkę proszku do pieczenia i budyń waniliowy. Dokładnie mieszamy i wykładamy na ciasto masę serową. Pieczemy w temperaturze 190stopni około 50minut.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 19.11.2012 11:15
mmmm świetny pomysł;)
ssylwiaa 12.11.2012 22:17
nowe spojrzenie na sernik - podoba mi się ;)
Agnieszka172 12.11.2012 20:11
przepyszne
Janek 12.11.2012 10:37
wygląda przepysznie:)
Rafał10 10.11.2012 21:32
uwielbiam serniki !
cooleczka 10.11.2012 20:36
brzmi pysznie
Simeo 10.11.2012 20:32
super wygląda
Joanna46 10.11.2012 20:10
Sernik z brzoskwiniami znam, a takiego jeszcze nie próbowałam.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak