Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik wiśniowy ze strzelającym cukrem

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

serek homogenizowany waniliowy 1 kg
galaretka wiśniowa 3 op.
masło 200 g
cukier strzelający różowy

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik wiśniowy ze strzelającym cukrem

Masło rozpuścić i ostudzić.
Dwie galaretki wsypać do małej salaterki, dolać 1/4 szkl. zimnej wody i wymieszać. Pozostawić do spęcznienia, a następnie rozpuścić w kąpieli wodnej lub w mikrofalówce. Przestudzić.
Twarożek waniliowy zmiksować z płynnym masłem oraz galaretkami, a na końcu wymieszać z dowolną ilością strzelającego różowego cukru - przelać masę do dużej salaterki i wstawić do lodówki.

Pozostałą galaretkę wiśniową rozpuścić w 200 ml gorącej wody i dolać 300 ml mocno schłodzonej wody - dokładnie wymieszać i pozostawić do czasu, aż zacznie krzepnąć. Wylać na stężały sernik i ponownie wstawić do lodówki na kilka godzin.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Franciszek 31.12.2015 01:02
dobry deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak