Sernik wafelkowy na zimno

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ser biały

    1 kg
  • wafelki orzechowe

    2 opakowania
  • cukier puder

    2-3 łyżki
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Żelatynę zalewamy 5 łyżkami gorącej wody. Mieszamy do całkowitego rozpuszczenia.

2. Ser (wiaderko) dokładnie mieszamy z cukrem pudrem.

3. 1,5 opakowania wafli orzechowych rozdrabniamy w malakserze lub bardzo drobno kroimy.

4. Wszystkie składniki łączymy.

5. Masę serową przekładamy do tortownicy o średnicy 18 cm. Wkładamy do lodówki na noc.

6. Kiedy ciasto dobrze stężeje, delikatnie zdejmujemy rant i dekorujemy pozostałymi wafelkami, cukrowymi posypkami lub czekoladą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (26)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ola1young 22.06.2017 10:55
ale kusisz :)
Motorek 25.05.2017 08:46
fajny pomysł
[email protected] 17.05.2017 16:06
Wygląda pięknie
benka 17.05.2017 07:59
Świetny serniczek :)
Franciszek 17.05.2017 00:36
dobre do kawy
halina17 16.05.2017 22:21
Dobry przepis.
Patrycja33 16.05.2017 13:50
ale smakowity przepis, zabieram go ze sobą :)
Mniam 16.05.2017 11:07
Smaczny i jaki prosty serniczek :)
ilka01 16.05.2017 09:23
super ciasto
Wacław 16.05.2017 09:20
dzieło cukiernicze :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat