Przepis i sposób przygotowania na: Sernik w cieście czekoladowym
1.
Masło włożyć do garnka wraz z cukrem i kakao dodać 5 łyżek wody gotować 5 min, ostudzić dodać 4 żółtka i wymieszać
2.
Odlać pół szklanki masy, resztę wymieszać z mąką proszkiem do pieczenia i sodą a następnie z ubitą na sztywno pianą z białek ,
3.
Masło na masę serową utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puch,ciągle ucierając dodawać po 1 jajku i zmielony ser,
4.
Średniej wielkości blaszkę wysmarować masłem i wysypać tartą bułką,następnie wyłożyć ciasto czekoladowe na ciasto nakładać porcjami masę serową ,ja do masy serowej dodałam wiśnie ,ale nie muszą być.
5.
.Pieczemy do 50 min w 180 stopniach.Po upieczeniu ciasto polewamy odłożoną masą i polewą czekoladową.