Przepis i sposób przygotowania na: Sernik twarogowo-jogurtowy z wiśniami
Przygotowanie:
W misie robota z hakiem utrzeć z podanych składników ciasto kruche, uformować w kulę, do woreczka i do lodówki na 2 godziny.
Ciasto rozwałkować, wyłożyć do blachy z papierem do pieczenia, nakłuwać widelcem, nakryć folią, wysypać kaszę owsianą lub groch, fasolę itp., piec 15 minut w 190 stopniach bez termoobiegu.
W misie robota utrzeć żółtka, cukier, aromat do białości, dodać jogurty, twaróg, budyń, kaszę manną i krótko połączyć składniki, dodać ubitą na sztywno pianę i delikatnie wmieszać łyżką w masę serową.
Sernik wyłożyć na podpieczony spód, powkładać wiśnie bez pestek, piec około 50-55 minut w 180 stopniach - grzanie góra-dół, podawać jak będzie dobrze wystudzony.