Przepis i sposób przygotowania na: Sernik sekret mniszki
Kroki postępowania
Margarynę ucieramy z cukrem dodając powoli resztę składników .Pieczemy ciasto w temp 175 stopni przez 25 minut.
Wszystkie składniki łączymy ze sobą oprócz kakao. Ciasto dzielimy na 2 części.
Margarynę ucieramy z cukrem. Dodajemy żółtka,ser ,budynie ,proszek do pieczenia a na koniec wcześniej ubitą pianę z białek.
Pieczemy 60 minut w temp 175 stopni.
Zostawiamy na 10 minut przy uchylonych drzwiczkach.
Gotujemy gesty budyń z mleka ,obu mąk ,żółtek i cukru. Studzimy.
.Margarynę miksujemy i łączymy z budyniem
Galaretkę rozpuszczamy w 1/4 szklanki wody i studzimy. Dolewamy do masy i mieszamy.
Polewamy dowolną polewą i ozdabiamy.