Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sernik przekładany

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 szt
cukier puder 1 szkl
mąka pszenna 1 szkl
kakao 3 łyżki
proszek do pieczenia 1 1/2 łyzeczki
ser biały 1 kg
jajko 6 szt
maragaryna 1 kostka
budyń śmietankowy 2 szt
cukier kryształ 1 1/2 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: sernik przekładany

ciasto
białka ubić z cukrem, dodawać po jednym żółtku, potem resztę składników delikatnie wymieszać , upiec ciasto , w temp. 160* przez 30-40 min, następnie przekroić na dwa placki, proszę się nie przejmować gdy ciasto będzie nie za grube , takie ma być efekt końcowy sernika zaskakuje.

masa serowa
margarynę utrzeć z żółtakami i cukrem, dodać ser ( z wiaderka ), budyń, na koniec wymieszać z białkami ubitymi na sztywno.
przełożenie
placek- ser- placek- ser piec ok 60mmin. w temp. 180*

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak