Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik pomarańczowy na zimno

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sok z pomarańczy 250 ml
galaretka pomarańczowa 1 szt
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżka
SER HOMOGENIZOWANY 1/2 kg
pałeczki pomarańczowe w czekol
cukier waniliowy 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik pomarańczowy na zimno

Wycisnąć sok z pomarańczy, który następnie wlewamy do garnuszka i zagotować, wsypać galaretkę pomarańczową, 1 łyżkę żelatyny, dodać 1 łyżkę domowego cukru waniliowego, wszystko dokładnie wymieszać do całkowitego rozpuszczenia. Aby szybciej wystygło można wrzucić 1-2 kostki lodu. Do gęstniejącej masy przełożyć ser i za pomocą trzepaczki połączyć masy.

Masę przełozyć do okrągłej tortownicy (18 cm), na powierzchni ułożyć kolorowe bezy, które docisnąć aby lekko zanurzyły się w serniku i wstawić do lodówki do schłodzenia. Sernik stał w lodówce całą noc.
Na powierzchnię sernika zetrzeć czekoladowe pomarańczowe pałeczki i ułozyć dekoracyjnie też kawałeczki pałeczek wokół rantu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Vanilla
Vanilla 06.01.2013 21:11
uwielbiam
Beata61 06.01.2013 18:21
fajna dekoracja
Mysiunia 06.01.2013 16:21
wygląda obłędnie! Całkiem prosty w przygotowaniu, a efekt powala :)
marcia7 06.01.2013 16:16
coś dla mnie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak