Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik pomarańczowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Spód

herbatniki 250 g
masło 150 g

Masa sernikowa

ser na sernik 1 kg
pomarańcza 3 szt (0,5 szkl soku)
masło 3 łyżki
mąka pszenna 1/3 szkl
mąka ziemniaczana 2 łyżki
żółtko jajek 4 szt
skórka pomarańczowa

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik pomarańczowy

Dno blaszki wykładamy herbatnikami rozkruszonymi z masłem.

Ser ubijamy mikserem dodając po kolei cukier, masło, żółtka, mąki i sok świeżo wyciśnięty z pomarańczy. Na koniec dodajemy skórki otarte z 3 pomarańczy, wcześniej dokładnie wyparzonych.

Wylewamy masę na spód i pieczemy w 180 stopniach ok 1,5 godziny.

Studzimy w otwartym piekarniku i dekorujemy dżemem pomarańczowym lub polewą czekoladową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 12.02.2017 12:50
smaczne ciasto
Marta1986 09.02.2017 18:24
pysznosci mniam
pestka 09.02.2017 16:23
smaczne ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak