sernik pomarańczowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

spód

  • herbatniki

    2 opakowania
  • masło lub margaryna

    100 gram

masa

  • ser biały

    750 gram
  • jajka

    3 sztuki
  • budyń waniliowy

    2 sztuki
  • skórka pomarańczowa

    1 sztuka
  • sok pomarańczowy

    3/4 szklanki
  • cukier

    1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Herbatniki lub inne ciastka czekoladowe rozkruszam i mieszam z rozpuszczoną ostudzoną margaryną. Wysypuję na spód tortownicy,dociskam dłonią do dna, odstawiam.
Ser miksuję z jajkami,cukrem, budyniem, sokiem i skórką otartą z jednej pomarańczy. Masę serową wylewam na spód z ciastek i całość wkładam do piekarnika. Piekę w 180 stopniach przez 70-80 minut, studzę w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami przez około 30 minut

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Monika-twin 12.11.2015 21:57
fajny sernik.
ttrytka 12.11.2015 15:16
robiłam wczoraj
Krystyna32 12.11.2015 08:47
bardzo apetyczny
misia53 12.11.2015 00:38
piękny kolorek i konsystencja , już bym jadła.....hihi.....
IKrakowianka 11.11.2015 19:57
uwielbiam takie serniki
Aleksandra/Olcia 11.11.2015 18:39
apetyczny,wysoki i smakowity
2milutka 11.11.2015 17:51
pomarańczowe smaki lubię
ania2610 11.11.2015 17:33
idealny serniczek - pyszny i wilgotny!
mileneczka5 11.11.2015 17:22
pyszny sernik

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat