Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sernik pomarańczowy

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

spód

herbatniki 2 opakowania
masło lub margaryna 100 gram

masa

ser biały 750 gram
jajko 3 sztuki
budyń waniliowy 2 sztuki
skórka pomarańczowa 1 sztuka
sok pomarańczowy 3/4 szklanki
cukier 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: sernik pomarańczowy

Herbatniki lub inne ciastka czekoladowe rozkruszam i mieszam z rozpuszczoną ostudzoną margaryną. Wysypuję na spód tortownicy,dociskam dłonią do dna, odstawiam.
Ser miksuję z jajkami,cukrem, budyniem, sokiem i skórką otartą z jednej pomarańczy. Masę serową wylewam na spód z ciastek i całość wkładam do piekarnika. Piekę w 180 stopniach przez 70-80 minut, studzę w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami przez około 30 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika-twin 12.11.2015 21:57
fajny sernik.
ttrytka 12.11.2015 15:16
robiłam wczoraj
Krystyna32 12.11.2015 08:47
bardzo apetyczny
misia53 12.11.2015 00:38
piękny kolorek i konsystencja , już bym jadła.....hihi.....
IKrakowianka 11.11.2015 19:57
uwielbiam takie serniki
Aleksandra/Olcia 11.11.2015 18:39
apetyczny,wysoki i smakowity
2milutka 11.11.2015 17:51
pomarańczowe smaki lubię
ania2610 11.11.2015 17:33
idealny serniczek - pyszny i wilgotny!
mileneczka5 11.11.2015 17:22
pyszny sernik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak