Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik po wiedeńsku

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 8 szt
cukier puder 1 szkl.
masło 200 g.
budyń waniliowy 2 szt.
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 łyżek
twaróg 1 (3-krotnie zmielony)

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik po wiedeńsku

Kroki postępowania

1
Jaja wybić oddzielając białka od żółtek. Masło utrzeć z cukrem, dodać żółtka, budynie i bułkę tartą. Następnie powoli dodajemy twaróg i ucieramy.
Krok 1 - Sernik po wiedeńsku foto
2
Ubijamy pianę z białek i delikatnie mieszamy z masą serową.
Krok 2 - Sernik po wiedeńsku foto
3
Wylewamy na blaszkę, pieczemy około 60 minut.
Krok 3 - Sernik po wiedeńsku foto
4
Nie powinno się wyjmować ciasta przed całkowitym wystudzeniem, bo lubi opadać.
Krok 4 - Sernik po wiedeńsku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

m1monika 09.09.2013 14:39
pyszny serniczek :-)
Bernadeta1 02.09.2013 12:12
uwielbiam wszystkie serniki
Ela15 01.09.2013 00:08
bardzo lubię
smakoszek 18.08.2013 23:13
też bardzo lubię serniki :)
Ada-Gaba 15.08.2013 11:17
bardzo lubimy
babajaga1969 10.05.2013 19:23
lubię serniczek tego typu
Magda24 10.05.2013 19:18
uwielbiam serniczek
Megg 10.05.2013 19:16
mój ulubiony serniczek!!!
misia53 10.05.2013 19:08
takiego serniczka nigdy nie odmawiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak