Sernik owocówki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    8 sztuk
  • masło

    1,5 kostki
  • ser biały

    1 kg
  • budyń waniliowy

    2 opakowania
  • cukier wanilinowy

    2 opakowania
  • cukier puder

    pół kg
  • żółko

    2 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do miski przełożyć masło i cukier puder. Utrzeć je mikserem na puszystą masę. Oddzielić białka od żółtek. Żółtka dodawać do masy po kolei i ucierać. Ser zmielić w maszynce. Dodawać po trochu do masy. Dodać cukier wanilinowy i budyń. Pianę ubić z białek. Dać do masy z sera. Wszystko dokładnie wymieszać. Tak utartą masę przelać do brytfanny. 2 żółtka roztrzepać i polać po masie. Piec tak przygotowane ciasto przez 1 godzinę w 180 st.

* Po 50 minutach temperaturę zmniejszyć do 160 st.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
paula99926 11.02.2012 15:24
ale pyszno sci
Kate131 01.12.2011 08:24
apetyczny
Justa32 22.11.2011 20:16
bardzo pyszny sernik
Ewa111 19.11.2011 11:30
serniczek pierwsza klasa !
Ewelina47 18.11.2011 08:36
pyszny taki serniczek
jasiek 13.11.2011 10:31
owocówkowy:0
JaPaqc 09.11.2011 07:57
puszysty
Izabela/bella81 25.10.2011 09:29
piękny :)
MAR3STA 24.10.2011 22:01
udany serniczek
pioge7 24.10.2011 07:52
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat