Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na zimno z musem brzoskwiniowym
Brzoskwinie osączyłam z zalewy, zmiksowałam z 1 łyżką cukru. Galaretkę rozpuściłam w 0,5 szkl wrzątku, ostudziłam i dodałam do brzoskwiń. Jeszcze chwilę miksowałam a następnie wylałam mus na ułożone na spodzie tortownicy biszkopty.Wstawiłam do lodówki do zastygnięcia. Cukier utarłam z żółtkami, połączyłam z serem, śmietaną i sokiem z cytryny.Dokładnie utarłam. Dołożyłam pokrojone w kosteczkę 2 połówki brzoskwiń i rozpuszczoną w 1/3 szkl wody żelatynę.Wymieszałam dokładnie.Wyłożyłam na zastygnięty mus.Wyrównałam wierzch i wstawiłam do lodówki. W 0,7 litra wrzątku rozpuściłam 2 galaretki. Zastudziłam, łyżką nakładałam na wierzch. Ponownie zastudziłam.