Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Tortownica średnicy 18-20 cm, spód
-
herbatniki
150 gram -
masło lub margaryna
60 gram
Masa serowa
-
twaróg zmielony
300 gram -
masło orzechowe
100 gram -
cukier
1/4 szklanki
Wierzch
-
śmietana 30%
200 ml -
czekolada gorzka
50 gram
Sposób przygotowania
Kroki postępowania



Ciasteczka zmiksować (np. malakserem; na drobno) z rozpuszczonym masłem/margaryną.
Całość przełożyć na dno formy wysłanej papierem pergaminowym.

Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i umieścić na ciasteczkowym spodzie.


Przed podaniem lekko schłodzić.
Sernik jest przepyszny, lekki, kremowy i rozpływający się w ustach. Idealne połączenie czekolady i lekko solonego masła orzechowego - sprawia, że trudno oprzeć się sięgnięciu po kolejny kawałek.![]()
Komentarze (11)
Nie masz konta? Zarejestruj się
Załaduj więcej komentarzy (1)