Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik na zimno z malinami

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Spód sernika:
masło 70 g
biała czekolada 20 g
wierzch
galaretka malinowa 2 szt
maliny świeże
herbatniki 200 g
galaretka 2 o smaku pina colada:
serek homogenizowany 500 (waniliowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na zimno z malinami

Herbatniki rozdrobnić za pomocą blendera. Czekoladę połamać,przełożyć do rondelka i rozpuścić razem z masłem. Połączyć z rozdrobnionymi herbatnikami i dokładnie wymieszać. Tortownicę o średnicy 26 cm wyłożyć folią aluminiową. Masę ciasteczkową przełożyć do formy i równo rozprowadzić na folii. Wstawić do lodówki na 20 minut.

Masa twarogowa:
500 g waniliowego serka homogenizowanego
2 galaretki (dałam pina colada ) rozpuszczone w 1 i 1/2 szkl. gorącej wody
Serek miksujemy z tężejącą galaretką ,wylewamy na spód ciasteczkowy i wstawiamy do lodówki do stężenia.

Wierzch sernika:
2 galaretki malinowe
świeże maliny
Galaretki rozpuszczamy we wrzątku wg przepisu na opakowaniu,pozostawiamy do stężenia.
Maliny układamy na zastygniętej masie i zalewamy galaretką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megg 13.10.2013 17:57
bardzo lubię takie serniki na zimno, pycha
nogawkuchni 13.10.2013 16:58
Pyszny,delikatny,lekki deser,wygląda zachwycająco,z pewnością obłędy w smaku,a te maliny-pychota.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak