Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik na zimno z borówkami

5.0
(46)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

twaróg 1 kg
herbatniki 15 szt
masło 10 dag
cukier puder 3 łyżki
galaretka cytrynowa 2 szt
galaretka porzeczkowa 1 szt
borówki 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na zimno z borówkami

Do przygotowania sernika użyłam twarogu mielonego.
Masło rozpuścić w rondelku i ostudzić. Herbatniki rozdrobnić i wymieszać z masłem, wyłożyć na dno tortownicy. Dwie galaretki cytrynowe rozpuścić 1,5 szklanki gorącej wody, ostudzić. Galaretki zmiksować wraz z twarogiem oraz cukrem pudrem i przełożyć do tortownicy. Odstawić w chłodne miejsce do stężenia. Galaretkę porzeczkową rozpuścić w jednej szklance gorącej wody, ostudzić. Na wierzchu sernika ułożyć borówki i zalać galaretką porzeczkową. Odstawić w chłodne miejsce do stężenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 21.06.2014 16:37
ale bym zjadła kawałek, mniam
Anna169Hosz 20.06.2014 10:56
Najlepsze ciasto na lato:)
iziona 20.06.2014 07:27
Wspaniały serniczek
Jadwiga/Jaga85 19.06.2014 22:45
Bardzo ładnie wykonane ciasto!!
w mojej kuchni 19.06.2014 22:10
smaczne ciasto na deser
Megg 19.06.2014 18:59
wspaniały taki serniczek na upalne dni
barbara11561 19.06.2014 18:40
pyszny serniczek:)
Paolcia 19.06.2014 18:14
mmm takiego pięknego to ja jeszcze nie jadłam ...:)
gosia1988 19.06.2014 18:03
smakowicie wygląda - zjadłabym kawałek :)
Sroczka 19.06.2014 17:55
Bardzo smakowity serniczek.
Beatris 19.06.2014 17:51
Skusiłabym się na kawałeczek:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak