Sernik na zimno z borówkami

Sernik na zimno z borówkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • twaróg

    1 kg
  • herbatniki

    15 szt
  • masło

    10 dag
  • cukier puder

    3 łyżki
  • galaretka cytrynowa

    2 szt
  • galaretka porzeczkowa

    1 szt
  • borówki

    20 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do przygotowania sernika użyłam twarogu mielonego.
Masło rozpuścić w rondelku i ostudzić. Herbatniki rozdrobnić i wymieszać z masłem, wyłożyć na dno tortownicy. Dwie galaretki cytrynowe rozpuścić 1,5 szklanki gorącej wody, ostudzić. Galaretki zmiksować wraz z twarogiem oraz cukrem pudrem i przełożyć do tortownicy. Odstawić w chłodne miejsce do stężenia. Galaretkę porzeczkową rozpuścić w jednej szklance gorącej wody, ostudzić. Na wierzchu sernika ułożyć borówki i zalać galaretką porzeczkową. Odstawić w chłodne miejsce do stężenia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
caralajna 21.06.2014 16:37
ale bym zjadła kawałek, mniam
Anna169Hosz 20.06.2014 10:56
Najlepsze ciasto na lato:)
iziona 20.06.2014 07:27
Wspaniały serniczek
Jadwiga/Jaga85 19.06.2014 22:45
Bardzo ładnie wykonane ciasto!!
w mojej kuchni 19.06.2014 22:10
smaczne ciasto na deser
Megg 19.06.2014 18:59
wspaniały taki serniczek na upalne dni
barbara11561 19.06.2014 18:40
pyszny serniczek:)
Paolcia 19.06.2014 18:14
mmm takiego pięknego to ja jeszcze nie jadłam ...:)
gosia1988 19.06.2014 18:03
smakowicie wygląda - zjadłabym kawałek :)
Sroczka 19.06.2014 17:55
Bardzo smakowity serniczek.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat