Sernik na zimno tradycyjny

Sernik na zimno tradycyjny

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • biszkopty okrągłe

    1 opakowanie
  • serek filadelfia

    250 g
  • cukier puder

    100 g
  • mleko

    100 ml
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    2 łyżeczki
  • galaretka

    1 opakowanie
  • owoce

    1 garść
  • kremówka

    250 ml
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Sernik na zimno tradycyjny

Biszkoptami wyłóż dno formy.
Śmietanę ubij na sztywno, dodaj cukier.
Mleko podgrzej w garnuszku, rozpuść w nim żelatynę, bardzo dokładnie. Ostudź. Wymieszaj z łyżką serka a następnie z resztą serka, śmietaną i pozostałymi pokruszonymi ciasteczkami.
Masę wyłóż do formy.
Schładzaj przez min. 1 godzinę w lodówce.
Gdy masa już się zetnie przygotuj galaretkę wg instrukcji, kiedy lekko się schłodzi wylej na stężałą masę serową, możesz dodać ulubionych lub sezonowych owoców,
włóż do lodówki na min. 2-3 godziny

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Gary Michy 09.03.2013 00:07
lubię takie serniczki :)
Katarzyna34 22.01.2013 10:48
Smakowity
angelika14 21.01.2013 20:55
uwielbiam serniczki... ale sobie smaku narobiłam na wieczór..
jasiek 21.01.2013 20:48
ślicznie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat