Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
biszkopty okrągłe
1 opakowanie -
serek filadelfia
250 g -
cukier puder
100 g -
mleko
100 ml -
Żelatyna wieprzowa Prymat
2 łyżeczki -
galaretka
1 opakowanie -
owoce
1 garść -
kremówka
250 ml
Przepis i sposób przygotowania Sernik na zimno tradycyjny
Śmietanę ubij na sztywno, dodaj cukier.
Mleko podgrzej w garnuszku, rozpuść w nim żelatynę, bardzo dokładnie. Ostudź. Wymieszaj z łyżką serka a następnie z resztą serka, śmietaną i pozostałymi pokruszonymi ciasteczkami.
Masę wyłóż do formy.
Schładzaj przez min. 1 godzinę w lodówce.
Gdy masa już się zetnie przygotuj galaretkę wg instrukcji, kiedy lekko się schłodzi wylej na stężałą masę serową, możesz dodać ulubionych lub sezonowych owoców,
włóż do lodówki na min. 2-3 godziny
Komentarze (4)