Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik na zimno tradycyjny

3.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biszkopty okrągłe 1 opakowanie
serek filadelfia 250 g
cukier puder 100 g
mleko 100 ml
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżeczki
galaretka 1 opakowanie
owoce 1 garść
kremówka 250 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na zimno tradycyjny

Biszkoptami wyłóż dno formy.
Śmietanę ubij na sztywno, dodaj cukier.
Mleko podgrzej w garnuszku, rozpuść w nim żelatynę, bardzo dokładnie. Ostudź. Wymieszaj z łyżką serka a następnie z resztą serka, śmietaną i pozostałymi pokruszonymi ciasteczkami.
Masę wyłóż do formy.
Schładzaj przez min. 1 godzinę w lodówce.
Gdy masa już się zetnie przygotuj galaretkę wg instrukcji, kiedy lekko się schłodzi wylej na stężałą masę serową, możesz dodać ulubionych lub sezonowych owoców,
włóż do lodówki na min. 2-3 godziny

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gary Michy 09.03.2013 00:07
lubię takie serniczki :)
Katarzyna34 22.01.2013 10:48
Smakowity
angelika14 21.01.2013 20:55
uwielbiam serniczki... ale sobie smaku narobiłam na wieczór..
jasiek 21.01.2013 20:48
ślicznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak