Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik na zimno na biszkopcie

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

BISZKOPT

jajko 3 szt
cukier 0,5 szkl
mąka 0,5 szkl
proszek do pieczenia 0,5 łyżeczki
kakao 2 łyżki

Masa serowa

jogurt grecki 250 ml
ser biały 1 kg
Żelatyna wieprzowa Prymat 5 łyżeczek
woda gotowana gorąca 9 łyżek
cukier puder 1 szkl

Dodatkowo

polewa czekoladowa 1 opak
herbatniki 17 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na zimno na biszkopcie

Kroki postępowania

1
BISZKOPT :Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka. Dodawać po trochu mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao, wymieszać. Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem tortownicy, o wymiarach 24-26 cm, piec ok. 25 minut w 180 stop, ostudzić.
Krok 1 - Sernik na zimno na biszkopcie foto
2
Masa serowa : Ser trzykrotnie zmielić, przełożyć do miksera razem z jogurtem i cukrem, zmiksować na gładką masę. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie, odstawiamy do ostygnięcia. ,miksując powoli wlewać do masy serowej.
Krok 2 - Sernik na zimno na biszkopcie foto
3
Gotową masę przelewamy do tortownicy. , odstawić do lodówki do lekkiego stężenia. Następnie na masie serowej ułożyć herbatniki.
Krok 3 - Sernik na zimno na biszkopcie foto
4
Wierzch polać polewą czekoladową.
Krok 4 - Sernik na zimno na biszkopcie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasia.s 17.08.2016 08:41
Ślicznie się prezentuje ;) Z chęcią bym skosztowała :)
gusia1000 16.08.2016 21:17
Dobre ciasto.
Bernadeta1 16.08.2016 18:15
pyszne słodkości do kawusi
KORAL 16.08.2016 13:50
Fajny serniczek :)
w mojej kuchni 16.08.2016 13:42
apetyczne i kusi do zjedzenia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak