Sernik ,,na zimno,,

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • opakowanie sernika na zimno i produkty do jego przygotowania

  • galaretka truskawkowa

  • galaretka cytrynowa

  • truskawki świeże

  • borówki amerykańskie

  • herbatniki

    ok 150 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Herbatniki drobno kruszymu na dno tortownicy,na nie wylewamy mase sernikowa przygotowana wedlug przepisu na opakowaniu.Rozrabiamy galaretke truskawkowa(dajemy 100ml wody mniej niz podano na opakowaniu)Na schlodzonym serniku ukladamy truskawki i zlewamy je przestudzona galaretka,wstawiamy do lodowki.Rozrabiamy tak samo galaretke cytrynowa,ukladamy borowki i zalewamy przestygnieta galaretka cytrynowa.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ewa104 20.11.2010 07:21
Pięknie i kolorowo.
misia53 09.11.2010 23:32
Serniczek zawsze i o każdej porze....
Natalia/tubisiek 06.10.2010 11:27
Bardzo ładnie ozdobiony :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat