Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sernik na zimno

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

spód

herbatniki 1 opakowanie
masło 0,5 kostki

sernik

jogurt grecki 2 kubki duże
galaretka truskawkowa 2 szt

ponadto

galaretka truskawkowa 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: sernik na zimno

Herbatniki, najlepiej te czekoladowe kruszymy blenderem i łączymy z miękkim masłem. Wykładamy nimi dno brytfanny. 2 galaretki rozpuszczamy w 1 szklance gorącej wody. Studzimy i czekamy aż zacznie gęstnieć. Jogurty miksujemy i wlewamy gęstniejącą galaretkę. Masę wylewamy na herbatniki. Odstawiamy do lodówki aż się zetnie. Ostatnią galaretkę rozpuszczamy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Gdy zacznie tężeć - wylewamy nią na sernik.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iziona 25.06.2016 17:31
Najlepszy deser na upały :)
Janina 25.06.2016 11:13
Fajny deserek;))
Renata9 24.06.2016 21:59
Fajny serniczek
Franciszek 24.06.2016 19:07
uwielbiam :)
mirosława4 24.06.2016 18:36
prosty i szybki w przygotowaniu
RenataZ-et 24.06.2016 18:23
Świetne ciasto
gusia1000 24.06.2016 11:33
Ciasto na czasie.
adelajda 24.06.2016 11:18
dobry serniczek
Krzysztof15 24.06.2016 08:58
pyszny serniczek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak