Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik na zimno

3.0
(13)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 3 szt
serek waniliowy 500 g
cukier puder 1 szklanka
masło 120 g
laska wanilii 1 szt
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżki
mleko 3,2% 1 szklanka
galaretka 2 szt
owoce

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na zimno

Cukier, żółtka, masło i miąższ z laski wanilii utrzeć na jednolitą masę. Żelatynę rozpuścić w połowie mleka. Druga połowę zagotować. Połączyć oba mleka, ostudzić. Z utartej masy z cukru i masła wyciągnąć laskę wanilii i dodać serki oraz ostudzona żelatynę. Na końcu dołożyć ubite na sztywno białka. Masę wyłożyć do szczelnej tortownicy najlepiej silikonowej. Galaretki przygotować wg przepisu na opakowaniu dodając zamiast 0,5l wody nieco mnie około 400ml. Gdy masa nieco stężeje ułożyć owoce i zalać delikatnie zimną galaretką lejąc ją na łyżkę aby nie powstała dziura w masie serowej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Czyki 10.03.2014 13:15
Wspaniały deser:):)
as28 10.03.2014 12:52
mniam mniam
Romanowka 10.03.2014 12:16
pyszny serniczek!
Ania84 10.03.2014 11:58
pysznie i kolorowo!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak