Sernik na zimno

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ser biały

    1 kg-wiaderko
  • śmietana 30%

    200 ml
  • cukier kryształ

    2 łyżki
  • cukier waniliowy

    1 opakowanie
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    2 łyżki
  • biszkopty okrągłe

    1 opakowanie
  • galaretka

    1 szt
  • truskawki

    20 dkg
  • wiśniówka

    1 kieliszek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Małą tortownicę (25cm) wyłożyć biszkoptami, nasączonymi wiśniówką.

Śmietanę ubić z cukrem i cukrem waniliowym. Ser zmiksować na puszystą masę, wymieszać z bitą śmietaną i rozpuszczoną żelatyną. Tak przygotowaną masą serową zalać biszkopty. Wierzch udekorować owocami.

Galaretkę rozpuścić z gorącej wodzie, a po wystygnięciu schłodzić w lodówce, żeby zaczęła tężeć i dopiero wtedy wylać ją na sernik. Wtedy nie spłynie pod ser, jak to ma w zwyczaju robić ;) Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Katarzyna/kate1980 01.04.2014 18:06
świetnie wygląda
czarrna 07.03.2014 22:13
Dziękuję :) Już się nie mogę doczekać sezonu owocowego, żeby znowu go przygotować :)
Janina 07.03.2014 21:48
Wspaniały serniczek;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat