Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik na zimno

3.0
(12)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser biały 1 kg-wiaderko
śmietana 30% 200 ml
cukier kryształ 2 łyżki
cukier waniliowy 1 opakowanie
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżki
biszkopty okrągłe 1 opakowanie
galaretka 1 szt
truskawki 20 dkg
wiśniówka 1 kieliszek

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na zimno

Małą tortownicę (25cm) wyłożyć biszkoptami, nasączonymi wiśniówką.

Śmietanę ubić z cukrem i cukrem waniliowym. Ser zmiksować na puszystą masę, wymieszać z bitą śmietaną i rozpuszczoną żelatyną. Tak przygotowaną masą serową zalać biszkopty. Wierzch udekorować owocami.

Galaretkę rozpuścić z gorącej wodzie, a po wystygnięciu schłodzić w lodówce, żeby zaczęła tężeć i dopiero wtedy wylać ją na sernik. Wtedy nie spłynie pod ser, jak to ma w zwyczaju robić ;) Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna/kate1980 01.04.2014 18:06
świetnie wygląda
czarrna 07.03.2014 22:13
Dziękuję :) Już się nie mogę doczekać sezonu owocowego, żeby znowu go przygotować :)
Janina 07.03.2014 21:48
Wspaniały serniczek;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak