Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SERNIK NA ZIMNO

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

serki homogenizowane 500 gram
żółtko jajek 4 szt
cukier puder 1 szkl
mleko 0,5 l
masło 125 gram
herbatniki 2 paczki
galaretka 1 szt
owoce 500 gram
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: SERNIK NA ZIMNO

Ucieramy żółtka z masłem i cukrem pudrem. Dodajemy serki i lekko podgrzane mleko. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie (ok. 0,5 szkl.) po wystudzeniu dodajemy do masy. Tortownice wykładamy herbatnikami, zalewamy masa serową. Na wierzchu układamy owoce, zalewamy galaretką. Schładzamy w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

medi 21.11.2012 14:09
Uwielbiam,daj kawałeczek,pliss:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak