Sernik na zimno

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śnieżki

    2
  • mleko

    1 szklanka
  • galaretki żółte

    2
  • galaretka czerwona

    1
  • truskawki

  • Biszkopt

    1 gotowy
  • serek homogenizowany

    550 (waniliowy)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Galaretki żółte rozpuścić w 1/2 l gorącej wody, pozostawić do lekkiego stężenia. W dużym naczyniu ubić dwie Śnieżki w jednej szklance mleka, do ubitej śmietany dodać serki homogenizowane oraz lekko stężałą galaretkę. Wymieszać i wylać całość na biszkopt. Ułożyć truskawki i odstawić do stężenia do lodówki. W międzyczasie rozpuścić galaretkę czerwoną według opisu na opakowaniu. Wystudzoną wylewamy na stężały sernik i ponownie odstawiamy do stężenia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela15 07.10.2011 11:12
pyszny
maciek7 29.09.2011 21:56
pycha
olivka 26.08.2011 19:31
tak apetyczne, że chciałoby się zjeść od razu:)
Ziabela 12.08.2011 19:15
muszę sprobowac;)
halina17 10.08.2011 13:50
pyszny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat