Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik na kruchym spodzie

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto

mąka 30 dkg
margaryna 10 dkg
cukier 10 dkg
jajko 2 szt
proszek do pieczenia 2 łyzeczki

masa serowa

ser biały 1 kg
jajko 8 szt
masło lub margaryna 1 kostka
cukier puder 1 szkl
budyń waniliowy 1 opak

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na kruchym spodzie

Ciasto:
Mąkę z margaryną posiekać nożem, dodać pozostałe składniki , wyrobić rękami. Rozwałkować i wyłożyć nim dno formy wcześniej wysmarowanej margaryną. Podpiec na złoty kolor ok. 10-12 min w temperaturze 180 stopni.
Ser:
Masło lub margarynę utrzeć z cukrem, następnie stopniowo dodawać żółtka. Następnie dodajemy stopniowo zmielony ser biały oraz budyń, ucieramy.
Białka ubijamy na sztywną pianę. Ubitą pianę dodajemy do masy serowej, mieszamy łyżką. Masę serową wykładamy na podpieczony spód, ciasto pieczemy w temperaturze 180 stopni ok 50-60 minut ( do suchego patyczka)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 16.01.2016 11:51
super sernik
Ewelina1991 03.01.2016 09:51
fajny serniczek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak