Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik na kakaowym spodzie

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
cukier 1/4 szklanki
margaryna pół kostki
kakao 4łyżki
proszek do pieczenia łyżeczka
jajko
kwaśna śmietana 1.5 łyżki
masa: ser w wiaderku
jajko 2
cukier pół szklanki
budyń śmietankowy

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na kakaowym spodzie

Mąkę wymieszać z cukrem (1/4 szklanki), proszkiem do pieczenia i margaryną. Dodać kakao, jajko, śmietanę i zagnieść ciasto. Zawinąć w folię spożywczą i włożyć do zamrażalnika na ok. godzinę.
Masę serową, pół szklanki cukru, 2 jajka i budyń zmiksować na małych obrotach.
Formę wyłożyć papierem do pieczenia. Dno wylepić ciastem. Wyłożyć masę serową. Wstawić do piekarnika na 180 stopniC i piec ok. 40-50 minut. Po wystygnięciu posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

1j1o1l1a1 26.08.2012 14:01
smakowity :)
Katarzyna47 26.08.2012 11:58
Wygląda na smaczny.
Marcin Vw1 26.08.2012 11:22
lubie takie serniczki
polly66 26.08.2012 10:05
zapomniałam: do ciasta można dodać trochę skórki pomarańczowej lub bakalii ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak