Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik na ciemnym spodzie

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1/2 kg
cukier 1 szkl
margaryna 250 g
śmietana 30% 1/2 l
jajko 6 jajek
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
kakao 2 łyżki
ser mielony 1 kg
cukier puder 20 dag
budyń waniliowy 1,5 opakowania

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na ciemnym spodzie

Mąkę, cukier, margarynę,1 łyżkę śmietany, 2 jaja, proszek do pieczenia,kakao zagniatamy. Następnie dzielimy na dwie części mniejszą i większa. Mniejszą wkładamy do zamrażarki a wiekszą do lodówki na ok godzinę. Większą część ciasta rozwałkowujemy i wykładamy na blachę tak żeby ciasto było też na brzegach blachy.
Masa: serek,4 żółtka, resztę śmietany, budyń, cukier puder mieszamy mikserem na gładką masę i na koniec dodajemy ubite białko, tak przygotowana masę wylewamy na blachę wyłożoną ciastem i na górę masy zcieramy na tarce z dużymi oczkamif ciasto wyjęte z zamrażalki,

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Milena87 18.12.2012 22:14
Ciekawy przepis:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak