Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sernik na ciemnym cieście

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2,5 szkl
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
cukier puder 1 szkl
kakao 2 łyżki
żółtko jajek 3 szt
margaryna 1 op
kwaśna śmietana 1 łyżka
ser biały 1 kg
cukier puder 1 szkl
jajko 7 szt
budyń waniliowy 1 op
margaryna 1/4 op
cukier waniliowy 1 op
mąka pszenna 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: sernik na ciemnym cieście

Ze składników zarobić ciasto i wstawić na pół godziny do zamrażalnika. Ser zemleć 2 razy ,dodać cukier puder ,budyń ,żółtka ,mąkę pszenną ,cukier waniliowy ,1/4 kostki roztopionej i chłodnej margaryny.Na koniec ubić białka na sztywno,które zostały oddzielone od żółtek,i ubite dodać do masy serowej ,delikatnie mieszając połączyć. Na wysmarowaną tłuszczem i posypaną delikatnie mąką blachę wyłożyć ciasto i wylepić, wyłożyć ser. Piec w temperaturze 150 -180 stopni 1 godz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 04.01.2017 19:50
smaczne ciasto
dodi 04.01.2017 15:16
ale pyszniutki
tobi1989 04.01.2017 13:25
Bardzo lubię sernik :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak