Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sernik na chrupkim spodzie

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sucharki 150 g
krem czekoladowy 3-4 łyżki
ser biały waniliowy 1 kg
Żelatyna wieprzowa Prymat 50 g
cukier puder 1 szkl
galaretka truskawkowa 1 szt
TRUSKAWKI MROŻONE 30 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: sernik na chrupkim spodzie

Kroki postępowania

1
sucharki zmiksuj i wymieszaj z kremem czekoladowym, tortownicę wyłóż folią spożywczą, mieszankę wyłóż na dno , dobrze dociskając schowaj do lodówki
Krok 1 - sernik na chrupkim spodzie foto
2
ser waniliowy zmiksuj z cukrem, żelatynę zalej 200 ml zimnej wody kiedy napęcznieje lekko podgrzewając rozpuść ją i dodaj do masy serowej, kiedy masa zacznie delikatnie tężeć ubijaj ją mikserem aby nabrała puszystości, wylej na schlodzony spód i włóż do lodówki
Krok 2 - sernik na chrupkim spodzie foto
3
zamrożone truskawki zmiksuj i dodaj do nich galaretkę rozpuszczoną w 1/2 szkl gorącej wody, uważaj bo masa dość szybko tężeje
Krok 3 - sernik na chrupkim spodzie foto
4
wyjmij sernik z lodówki i polej jego wierzch masą truskawkową
Krok 4 - sernik na chrupkim spodzie foto
5
całość jeszcze trzeba godzinkę schłodzić i można podawać
Krok 5 - sernik na chrupkim spodzie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 07.12.2016 08:10
Mój ulubiony serniczek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak