Przepis i sposób przygotowania na: Sernik mocno kokosowy z dżemem
Kroki postępowania
Wszystkie składniki zagnieść na jednolite ciasto, a następnie wylepić nim dno formy wysłanej papierem do pieczenia.
Spód podpiec (w rozgrzanym piekarniku) około 20 minut w 180 stopniach i pozostawić do ostudzenia.
Zimny równomiernie posmarować warstwą dżemu.
Wszystkie składniki masy (oprócz mleczka) dokładnie połączyć i na końcu powoli wlać mleko kokosowe.
Całość ponownie wymieszać i przelać na spód z dżemem.
Białka ubić na sztywną pianę.
Pod koniec ubijania dodać cukier, a na końcu delikatnie wmieszać wiórki kokosowe.
Bezę kokosową przełożyć na gorący sernik.
Po ostudzeniu (przy lekko uchylonych drzwiczkach piekarnika) wstawić do lodówki (najlepiej na całą noc).
Przed podaniem udekorować.
(U mnie na wierzchu znalazły się małe beziki i wisienki kandyzowane.)