Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najlepsze przepisy na grilla SPRAWDŹ

Sernik migdałowy

5.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka
1/2 szklanka
jaja
5 sztuk
cukier
1 1/2 szklanka
ser
30 dag
masło
1 kostka
migdały
3 dag
budyń waniliowy
2 opakowania
pomarańcza
1 sztuka
proszek do pieczenia
1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik migdałowy

Mąkę i proszek razem mieszamy. Dodajemy 1 jajko, 1/3 szklanki cukru, 1/2 kostki masła i wyrabiamy. Zagniatamy ciasto i na 30 min wkładamy do lodówki. Z pozostałych jajek, sera, masła, soku oraz skórki pomarańczowej robimy masę. Dodajemy stopniowo masę budyniową. Ciasto rozwałkowujemy, przekładamy na blaszkę, zawijamy rogi, wylewamy masę serową i pieczemy około 1 godzinę w 180 stopniach. Na pozostałym tłuszczy podsmażamy migdały, dodajemy resztę cukru i pozostawiamy do ostygnięcia. Powstałą polewą migdałową ozdabiamy sernik, wierzch obficie posypujemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak