Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik kajmakowo-bananowy

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Spód

biszkopty okrągłe

Masa serowa

serek mascarpone 250 g
ser biały 450 g
masa kajmakowa 350 g
śmietana 30% 330 g
Żelatyna wieprzowa Prymat 4 łyżki
mleko gorące 100 g
banan 3 szt

Na wierzch

masa kajmakowa
bezy

Porada

Masa kajmakowa była o smaku orzechowym, a ser biały to naturalny z wiaderka.

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik kajmakowo-bananowy

Kroki postępowania

1
Prostokątną formę wyłożyć folią spożywczą i podłużnymi bananami.
Krok 1 - Sernik kajmakowo-bananowy foto
2
Sery połączyć z masą kajmakową i ubitą śmietanką.
Krok 2 - Sernik kajmakowo-bananowy foto
3
W gorącym mleku rozpuścić żelatynę, którą należy zahartwoać i połączyć z masą serową.
Krok 3 - Sernik kajmakowo-bananowy foto
4
Gotową masę rozlać na biszkopty.
Krok 4 - Sernik kajmakowo-bananowy foto
5
Powtykać grubo skrojone w plasterki banany.
Krok 5 - Sernik kajmakowo-bananowy foto
6
Masę kajmakową podgrzać i ozdobić ciasto. Na noc schować do lodówki
Krok 6 - Sernik kajmakowo-bananowy foto
7
Przed podaniem ciasto przystroić bezą.
SMACZNEGO!
Krok 7 - Sernik kajmakowo-bananowy foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jejkuchnia 16.09.2017 06:56
Prześliczny! Też bym zjadła kawałeczek. :)
cukiereczek 15.09.2017 17:38
poproszę kawałek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak