Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik Grecki

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jogurt grecki 3 opakowania (po 440 gram)
cukier 3/4 szklanki
cukier waniliowy 2 opakowania
budyń śmietankowy 4 opakowania
jajko 6 sztuk
olej 1/2 szklanki
herbatniki 10 sztuk
espresso 30 ml
cukier puder do posypania

Porada

Sernik doskonale smakuje z sosem czekoladowym.

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik Grecki

1. Żółtka oddzielamy od białek. Żółtka ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Cały czas ubijając na małych obrotach, dodajemy po jednym jogurcie i budyniu. Na koniec mieszamy z olejem i ubitą pianą z białek.

2. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia. Na spód wysypujemy pokruszone herbatniki. 1/2 szklanki masy jogurtowej miksujemy z espresso, a resztę wlewamy do tortownicy. Wylewamy masę kawową, kilka razy mieszamy widelcem. Pieczemy około 50 minut w temp. 180 stopni C. Upieczony i wystudzony sernik wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasiaaa 05.05.2014 20:49
Polecam:):):)
ao_12 05.05.2014 20:08
chętnie spróbuję, apetycznie wygląda:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak