Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
mąka pszenna
1/2 kilogram -
proszek do pieczenia
1 łyżeczka -
cukier puder
2,5 szklanka -
masło
450 gram -
śmietana kwaśna
4 łyżka -
twaróg
1,25 kilogram -
jaja
2 sztuk -
budyń waniliowy
1 sztuk -
mąka ziemniaczana
1 lyżka -
cukier wanilinowy
1 łyzka
Sposób przygotowania
200 gram masła ugotować z serem , dodać roztrzepane jajka, mąkę, cukier, budyń i cukier waniliowy. Upieczone ciasto przekładamy masą serową i na górę posypujemy cukrem pudrem.
Komentarze (3)
Nie masz konta? Zarejestruj się