Sernik gotowany

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    1/2 kilogram
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • cukier puder

    2,5 szklanka
  • masło

    450 gram
  • śmietana kwaśna

    4 łyżka
  • twaróg

    1,25 kilogram
  • jaja

    2 sztuk
  • budyń waniliowy

    1 sztuk
  • mąka ziemniaczana

    1 lyżka
  • cukier wanilinowy

    1 łyzka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę połączyć z proszkiem oraz posiekać z 250gram masła, dodać cukier i śmietanę. Wszystko zagnieść w ciasto. Ciasto podzielić na 3 części, wałkować i przenieść na tortownicę. Każda część ciasta piec osobno ok 20 min w temp.180 stopni.
200 gram masła ugotować z serem , dodać roztrzepane jajka, mąkę, cukier, budyń i cukier waniliowy. Upieczone ciasto przekładamy masą serową i na górę posypujemy cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Mira85 17.01.2013 16:08
wygląda pysznie
Mysiunia 09.08.2012 13:25
a czemu zdjęcie jest taką miniaturką?
Agnieszka91 09.08.2012 12:50
pyszności

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat