Przepis i sposób przygotowania na: Sernik cytrynowy Joanny
Kroki postępowania
Ser dodajemy do zmiksowanych jaj.
1.Ścieram skórkę z czterech cytryn.
2. Wyciskam sok z czterech cytryn.
3. Miksuje cztery jaja z cukrem na puch i dodaje sok z cytryn i mąkę ziemniaczaną.
4. Zagotowujemy teraz masę cytrynową do zgestnienia .
5. Zostawiamy do ostudzenia
Pieczemy w 200 stopniach przez 15 minut potem zmniejszamy do 140 i pieczemy jeszcze 45 minut.
Po upieczeniu sernik wyjdzie idealny .
Sernik zostawiamy ostudzony w lodówce najlepiej na noc a rano smarujemy masa cytrynową ( moja była mocno zgęstniała więc wstawiłam ją znowu na gaz dodałam odrobinę wody i mieszałam do rozpuszczenia i jak lekko ostygła posmarowałam sernik.)
Sernik wyszedł przepyszny .Polecam zrobić .